Pstryk! I znowu odpalamy Sokowirówkę.
To jedno z piw, które w krótkiej historii naszego browaru smakowało Wam najbardziej i znikało najszybciej z półek i kranów. A my lubimy jak Wam smakuje, dlatego postanowiliśmy kontynuować serię.
 
Tym razem do leżaka trafiło aż 120 kilogramów owoców. W roli głównej występują maliny i wiśnie. Podobnie jak wcześniej w całym procesie pomogły bakterie Lactobacillus plantarum i Lactobacillus rhamnosus.
W skrócie: kwaśno, owocowo, soczyście, orzeźwiająco.
 
Nowa Sokowirówka przedpremierowo podczas Majówki z Browarem Zakładowym w najbliższy weekend! Do sklepów i pubów piwo trafi za około dwa tygodnie.

Skład:
Ekstrakt: 13% wag.
Alkohol: 5% obj.
IBU: ~ 4
Chmiel: Cascade
Słód: Jęczmienny, pszeniczny
Dodatki: Maliny, Wiśnie
Drożdże:  US05
Zakwaszane bakteriami: l. plantarum i l. rhamnosus