– Cooooo? Koźlak? I to jeszcze podwójny, a do tego wędzony?!
Dokładnie tak. Zamiast kolejnego IPA albo kwasu z owocami postanowiliśmy zrobić DYM! Zainspirowani znakomitymi wędzonkami z Bambergu, z myślą o zimowych wieczorach i fanach piw na słodzie wędzonym. W końcu sami nimi jesteśmy 🙂 Do Zadymiarza użyliśmy 90% słodu wędzonego drewnem bukowym.

Piwo premierowo pojawi się w dwóch miejscach na świecie. Na Craft Beer Fiesta Winter Edition w Gdańsku (18-19 stycznia 2019 r.) oraz w Browarze Zakładowym – Wielokran w Lublinie (18 stycznia).

Widzimy się!


Skład:
Ekstrakt: 18% wag.
Alkohol: 6,6% obj.
IBU: ~30
Chmiel: Columbus
Słód: jęczmienny wędzony drewnem bukowym, słody karmelowe
Drożdże: W34/70