DZIAŁ TESTOWY – Imperial Sour Fruit Ale Barrel Aged

UWAGA! NADCHODZI SZTOS
Kiedy będzie coś z beczek? To pytanie padło wiele razy. Czas na naszą odpowiedź. Wiemy, że imperialne stouty w lecie są modne, ale postawiliśmy jednak na kwas 😉
Imperialny kwas z jagodami, jeżynami, aroniami i porzeczkami trafił do czterech różnych beczek po winach: Chardonnay, Pinot Noir, Porto i Moscatel Roxo. W beczkach piwo spędziło prawie 1,5 roku! Następnie zblendowaliśmy wszystkie porcje i wyszedł nasz SUPER-KWAS, czyli DZIAŁ TESTOWY – tym razem bez numerka.

Składniki:

Ekstrakt: 19% wag.
Alkohol: 8,4% obj.
IBU: ~8
Słód: Jęczmienny, Pszeniczny
Chmiel: Chinook
Drożdże: US05
Dodatki:  Aronia, Czarna Porzeczka, Jeżyna, Jagoda
Zakwaszane bakteriami: l. plantarum i l. rhamnosus
Blend piwa leżakowanego w beczkach po 4 różnych winach: Chardonnay, Porto, Pinot Noir, Muscatel Roxo

← Następne piwo

Poprzednie piwo →