EKSPRESSO – Coffee IPA

Kawa z ekspresu to ekspresso i to, że byłeś kiedyś we Włoszech nie znaczy, że znasz się lepiej 😉
Ale ale, piwko z kawą kojarzy nam się zwykle z jakimś stoutem czy black IPĄ. My postanowiliśmy nie przyciemniać. Kawka trafiła do jasnej ipki! Cytruski pomieszane z Brazylią Diamantiną z Coffee & Sons to wyborny miks. Pierwsi dowiedzą się o tym uczestnicy Warszawski Festiwal Piwa (23-25 marca), bo tam zabieramy nasze Ekspresso.

Składniki:

Ekstrakt: 16% wag.
Alkohol: 6,5% obj.
IBU: ~60
Słód: jęczmienny, pszeniczny
Chmiel:  Sabro, Simcoe
Drożdże: WLP013 London Ale
Dodatki: płatki pszenne, płatki ryżowe, kawa Brazylia Diamantina

Browar_Zakladowy_ekspresso

← Poprzedni wpis

Następny wpis →