PIERWSZY POWIEW WIOSNY – Tropical Pastry Sour

Czujecie? To pierwszy powiew wiosny! Właściwie każde wyjście słońca zza chmur, cieplejszy wiatr i malutki stolik przed knajpą to oznaka tej fajnej pory roku. To nic, że następnego dnia wieje, leje i sypie śniegiem. My wiemy, że już za rogiem czai się przyjemne ciepełko. Wiosno cho do nas!
Z okazji tego, że przyjdzie, bo w końcu przyjść musi, zrobiliśmy owocowy kwasik z gatunku pastry. Czyli słodko-kwaśne z mango i marakują. Ha! Nikt się nie spodziewał takiego połączenia 😉

 


Składniki:

Ekstrakt: 16% wag.
Alkohol: 5,7% obj.
IBU: ~4
Słód: jęczmienny, pszeniczny
Chmiel: Centennial
Drożdże: WLP067 Coastal Haze Ale
Dodatki: laktoza, przecier z mango, przecier z marakui
Zakwaszane bakteriami: l. Plantarum i l. Rhamnosus

Browar_Zakladowy_pierwszy_powiew_wiosny-01

← Poprzednie piwo

Następne piwo →