SKUP OWOCÓW – Gose z jagodami i porzeczkami

Gose z jagodami i porzeczkami – kolejna odsłona
serii, która okazała się być jedną z Waszych ulubionych. Zasada jest
prosta – miksujemy dwa owoce, zakwaszamy i podsypujemy lekko solą.
Kwaśno-mineralne, a do tego bardzo orzeźwiające? Taki właśnie jest
SKUP OWOCÓW. Tym razem zmieszaliśmy jagody i porzeczki. Czy to
najlepsza wersja? Być może!

Składniki:

Ekstrakt: 13% wag.
Alkohol: 5,5% obj.
IBU: ~5
Słód: jęczmienny, pszeniczny
Chmiel:  Amarillo
Drożdże: WLP067 Coastal Haze Ale
Dodatki: jagody, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, sól morska
Zakwaszane bakteriami: l. Plantarum i l. Rhamnosus

Browar_Zakladowy_skup_owocow3

← Poprzedni wpis

Następny wpis →