Sokowirówka – Kwaśne Ale z Czarną Porzeczką

Lato się nie kończy! A przynajmniej zrobimy wszystko żeby tak było 😉
Np. nową Sokowirówkę. Ta seria jest wybitnie letnia i kojarzy nam się z leżakami, słońcem i ruchem ręki ze szkłem w kierunku ust.
Tym razem postanowiliśmy uwarzyć nasz kwas w wersji z duuuużą ilością czarnej porzeczki. Takiej pysznej, dojrzałej, soczystej, zerwanej prosto z krzaka 🙂

Składniki:

Ekstrakt: 13% wag.
Alkohol: 5,6% obj.
IBU: ~4
Słody: Jęczmienny, Pszeniczny
Chmiel: Centennial
Drożdże: WLP067 Coastal Haze Ale Blend
Dodatki: czarna porzeczka
Zakwaszane bakteriami: l. Plantarum i l. Rhamnosus

← Poprzedni wpis

Następny wpis →