Pstryk i czerwone. Pamiętacie starą, dobrą SOKOWIRÓWKĘ?
Jeśli mieliście taką jak na naszej etykiecie, to prawdopodobnie była produkowana w miejscu, gdzie teraz stoi nasz browar. W dawnych zakładach.

Kolejny raz postawiliśmy na owoce. Do leżaka trafiło po 50 kilogramów jeżyn i jagód. W całym procesie pomogły nam bakterie Lactobacillus plantarum i Lactobacillus rhamnosus. Nie musicie pamiętać nazw. Ważne, że dzięki nim piwo stało się kwaśne. Jednocześnie jest bardzo owocowe i wchodzi jak kompot babci ?

Premiera SOKOWIRÓWKI już 1 kwietnia na Beer Geek Madness. Potem nasz kwas trafi do dobrych sklepów i pubów w Polsce.


Skład:
Ekstrakt: 13% wag.
Alkohol: 5% obj.
IBU: ~ 4
Chmiel: Cascade
Słód: Jęczmienny, pszeniczny
Dodatki: Jeżyny i jagody
Drożdże:  US05
Zakwaszane bakteriami: l. plantarum i l. rhamnosus