KONFITURA – SMOOTHIE PASTRY SOUR

Spodobało nam się, a Wam bardzo posmakowało. Dlatego usmażyliśmy, to znaczy, uwarzyliśmy kolejne pyszności, które za chwilę trafią do słoików. No takich większych, znaczy kegów.
KONFITURA to nowa seria smoothie pastry sourów, którą przyjęliście z otwartymi ramionami. I tym razem z naszym kwaśnym piwem leżakował miks czarnych porzeczek, aronii, ananasa i moreli. I mała zmiana – tym razem nie używaliśmy laktozy – a nadal mamy pastry sour. Piwo jest wegańskie.
A premierowo pojawi się na takiej fajnej imprezie w Warszawie u naszych ziomeczków z Browar FUNKY FLUID: Funky Fest – pożegnanie Hali Gwardii!

Składniki:

Ekstrakt: 18% wag.
Alkohol: 6,4% obj.
IBU: ~5
Słód: jęczmienny, pszeniczny
Chmiel:  Centennial
Drożdże: WLP067 Coastal Haze Ale
Dodatki: płatki owsiane, maltodekstryna, czarna porzeczka, aronia, przecier z ananasa, przecier z moreli.
Zakwaszane bakteriami: l. Plantarum i l. Rhamnosus

Browar_Zakladowy_konfitura3

← Poprzedni wpis

Następny wpis →