KONFITURA – SMOOTHIE PASTRY SOUR

Zbiegasz po schodach do babcinej piwnicy, a tam na starym drewnianym regale stoją słoiczki wypełnione owocami. Kolorowe butelki na półce dziadka nieco mniej cię interesują 😉 Za to maliny, wiśnie, brzoskwinie mógłbyś jeść łyżką. Pamiętasz? Można się rozmarzyć.
Dzisiaj kiedy masz już nieco więcej lat, wybierasz raczej półkę dziadka. Ale wspomnienia żyją. Dlatego postanowiliśmy Twoje ulubione owoce zamknąć w butelce. W formie płynnej z alkoholem 😉 KONFITURA, czyli nowa seria smoothie pastry sourów.
Ma być słodko, gęsto, pysznie. A na początek nieco egzotycznie.

Składniki:

Ekstrakt: 18% wag.
Alkohol: 5,8% obj.
IBU: ~5
Słód: jęczmienny, pszeniczny
Chmiel:  Centennial
Drożdże: WLP001 – California Ale
Dodatki: płatki owsiane, laktoza, przecier z ananasa, przecier z marakuji, przecier z bananów
Zakwaszane bakteriami: l. Plantarum i l. Rhamnosus

Browar_Zakladowy_konfitura1

← Poprzedni wpis

Następny wpis →