Sokowirówka – Kwaśne Ale z Malinami i Jagodami

Jest luty, ale my już jesteśmy myślami przy wiośnie, pubowych ogródkach i piwku w plenerze. Jakoś nie możemy się doczekać tego momentu kiedy siądziemy na dworze ze szklanką owocowego kwasa i uraczymy opowieściami pt. „a kiedyś to było…”. Na pogodę nie mamy wpływu, ale na piwo tak. Dlatego przed Wami 17 odsłona SOKOWIRÓWKI, jeśli oczywiście dobrze liczymy. Tym razem miks malin i jagód. Nie soku, nie pulpy, tylko prawdziwych owoców, które wydała ziemia.
No to wiosna – Przynajmniej w szkle!

Składniki:

Ekstrakt: 13% wag.
Alkohol: 5,7% obj.
IBU: ~4
Słody: Jęczmienny, Pszeniczny
Chmiel: Centennial
Drożdże: WLP067 Coastal Haze Ale Blend
Dodatki: maliny, jagody
Zakwaszane bakteriami: l. Plantarum i l. Rhamnosus

Browar_Zakladowy_sokowirowka_malina_jagoda-01

← Poprzedni wpis

Następny wpis →