WYCIECZKA NA BALKON – Raspberry Pastry Sour

Niewiele ponad miesiąc temu nikt nie przypuszczałby, że najpopularniejszym kierunkiem wiosennych wycieczek będzie…. balkon. Na szczęście od poniedziałku wraca las. Mamy też słońce dlatego czas wypuścić piwo, które znakomicie pasuje do ciepłych dni, które już niedługo zagoszczą na stałe ☀️😋🍷

Maliny i laktoza, czyli kwaśno-słodkie i orzeźwiające cacko już wkrótce trafi do butelek. Ale nasz Raspberry Pastry Sour to nie koniec nowości. Niedługo ujawnimy kolejne.


Składniki:

Ekstrakt: 16% wag.
Alkohol: 5,3% obj.
IBU: ~4
Słód: Jęczmienny, Pszeniczny
Chmiel: Centennial
Drożdże: WLP066 – London Fog
Dodatki: laktoza, maliny
Zakwaszane bakteriami: l. Plantarum i l. Rhamnosus

← Poprzedni wpis

Następny wpis →